Vertrouwenspersoon

VERTROUWENS­CONTACT­PERSOON

Bij G.V. de Stânfries moet iedereen zich welkom voelen en met plezier kunnen sporten. Helaas komen seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag overal voor, ook in de sport. Als je ermee te maken krijgt, is het belangrijk te weten waar je terecht kunt. En ook belangrijk: voor een luisterend oor.

Vertrouwelijk
Meldingen kunnen (anoniem) gedaan worden door sporters, ouders, kaderleden, vrijwilligers of bestuursleden van een club. Meldingen die bij G.V. de Stânfries    binnenkomen, worden vertrouwelijk behandeld. Het is aan de melder te bepalen welke stappen er genomen worden en hoeveel vaart er achter wordt gezet. Het belangrijkste is dat hij/zij zich hier prettig bij voelt. Bij G.V. de Stânfries is een    vertrouwenspersoon beschikbaar. Zij heeft ervaring met dit soort situaties en kan   een slachtoffer begeleiden in de eerste opvang.

 Hoe gaat het in zijn werk?

  •  Melding
    Er komt een melding binnen. De vertrouwenscontactpersoon is het eerste aanspreekpunt. Vragen, vermoedens, meldingen en klachten rond seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag komen bij onze vertrouwenscontact-  persoon terecht. Sporters, ouders, kaderleden, vrijwilligers en bestuursleden     kunnen (anoniem) een melding doen.
  • Gesprek
    Bij de vertrouwenscontactpersoon kun je volledig in vertrouwen je verhaal doen en worden mogelijke vervolgstappen besproken.
  • Weging
    Na het gesprek wordt bekeken hoe ernstig de melding is en wat de beste vervolg- stappen zijn. Besluitvorming om daadwerkelijk actie te ondernemen ligt bij de melder. Afhankelijk daarvan onderneemt G.V. de Stânfries acties of neemt contact op met andere instanties.

 Contactgegevens vertrouwenspersoon:
Jitske Krol
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het eerste contact verloopt via de mail. Met de melder wordt daarna afgestemd hoe het contact verder zal verlopen, telefonisch of middels een afspraak.